"Doamna Tatiana Niculescu Bran este din punctul meu de vedere un om extrem de potrivit pentru a îndeplini funcția de purtător de cuvânt la Cotroceni, dar anunțul oficial cu privire la echipa lui Klaus Iohannis îl va face domnul Klaus Iohannis la momentul oportun", a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu.

Tatiana Niculescu Bran a scris pe pagina sa de Facebook, luni, că președintele ales, Klaus Iohannis, i-a propus să-i fie purtător de cuvânt și consilier de comunicare.

"Președintele ales al României, dl Klaus Iohannis, mi-a propus să-i fiu purtător de cuvânt și consilier de comunicare. Sunt onorată că s-a gândit la mine. Las deoparte cartea pe care mă apucasem s-o scriu, și devin, așadar, din purtătoare de cuvinte, purtătoare de cuvânt", a scris ea.

Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles.

Între 1995 și 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, secția română de la Londra. Între 2004 și 2008 a condus biroul BBC World Service de la București.

În 2006 a publicat primul roman nonficțional din literatura română, "Spovedanie la Tanacu", urmat, în 2007, de "Cartea Judecătorilor". Cele doua romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piesă de teatru.

"Spovedanie la Tanacu" a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Șerban. Același volum a inspirat, de asemenea, filmul "După dealuri" ("Beyond the Hills"), în regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012. În 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru "Brâncuși contra SUA", o abordare inedită a celebrului proces cu același nume intentat de Brâncuși statului american în 1926. La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat "Nopțile Patriarhului" (2011), "În țara lui Dumnezeu" (2012), "Spovedanie la Tanacu" (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus în limba italiană), Cartea Judecătorilor (ed. a II-a, 2013) și "Povestea domniței Marina și a basarabeanului necunoscut" (2013).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și