Astfel, nu vom mai avea grija faptului că nu avem bani scoşi cu care să plătim cursele. Măsura a fost luată la nivelul Consiliului Local, iar cei care nu se conformează riscă să îşi piardă autorizaţia de taximetrie.

”Bună ziua, pot plăti cu cardul?
Nu, doar cash.”

Aşa încep de cele mai multe ori cursele cu taxiul în orice oraş din ţară. Aşa "începeau", vom spune, din 1 martie, la Cluj-Napoca.

Oana Persa, reprezentant Primăria Cluj-Napoca: Când am elaborat noul regulament pentru taximetriştii clujeni, ne-am gândit şi la cetăţenii acestui oraş. Ei astfel vor avea o nouă modalitate de plată a taxiului, nu vor mai fi nevoiţi să poarte bani de buzunar, să îi schimbe cu taximetristul. Este o metodă mult mai civilizată şi mult mai ok pentru toată lumea.

Dar asta îi va ajuta şi pe taximetrişti. Mai ales în "lupta" pe care o au cu şoferii platformelor de ride-sharing, preferaţi de clienţi tocmai pentru modalitatea uşoară de plată a curselor.

Ioan Pugna, vicepreşedinte asociaţie taxi: Se pot recâştiga clienţi care au abdonat serviciile de taximetrie, tocmai pentru că nu aveau această facilitate.

Şoferii speră ca investiţia să le aducă mai mulţi clienţi
Un POS costă cateva sute de lei şi, chiar dacă sunt nevoiţi să scoată bani din propriul buzunar, unii taximetrişti şi-au cumpărat deja.

”Se poate plăti cu cardul la dumneavoastră?
De săptămâna viitoare, am făcut contractul şi de saptamna viitoare...
Deci vă veţi conforma până la urmă?
Da, bineînţeles.”

”Este o soluţie foarte bună, fiindcă tehnologia creşte şi oamenii o să beneficieze de serviciile noastre”, spune un alt taximetrist.

”Evităm drumuri în plus şi inconvenienţele care sunt des întîlnite în ceea ce facem noi. Am întâlnit mulţi clienţi care au ales maşina datorita faptului că am POS”, afirmă un şofer.

Acelaşi regulament prevede că începând de anul viitor autorizaţie de taxi vor primi doar maşinile cu norma minimă de poluare EURO 5. Anul acesta vor fi autorizate doar 50 de licenţe noi de taxi, însă toate pentru maşini electrice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet