Acum stratul de zăpadă măsoară 100 cm la Cavnic, 80 cm în Pasul Gutâi, 79 cm la Firiza, 78 cm la Băiuț, 55 cm la Luhei, 52 cm la Coroieni, 43 cm la Ruscova, 41 cm la Vf. Iezer, 39 cm la Valea Vișeului și Groșii Țibleșului, 36 cm în Baia Borșa, 35 cm pe Valea Vaserului, 33 cm în Leordina, 32 cm în Poiana Borșa, 30 cm la Răzoare, 27 cm la Târgu Lăpuș, 20 cm la Sighetu Marmației, 18 cm la Ocna Șugatag și 17 cm in Baia Mare.

Circulatia rutiera pe sectoarele de drumuri nationale se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul este curat și umed pe toate sectoarele de drumuri nationale, cu exceptia DN18, in Pasul Prislop, unde între km 162 si km 180 este depus pe carosabil un strat de zapada framantata care are grosimea de pana la 1 cm. Cerul este acoperit. Ploua slab pe DN1C si E58. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Gutai, intre km 15 si km 35, pe DN19 si DN18 la Sighetu Marmatiei, pe DN 17C si DN18 la Viseu de Sus, respectiv în Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 14 utilaje si au imprastiat 41,5 tone de material antiderapant, respectiv 75 litri clorura de calciu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat că nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a localităților.Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apă. Gheata este prezenta doar la malurile raului Vaser. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conditii de siguranta, conform regulamentului.

Vremea ramane astazi calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros. Izolat se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie si trecator lapovita, la inceputul intervalului. La munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari indeosebi in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 7 grade, iar cele minime intre -2 si 2 grade. Pe arii restranse, in zonele joase, noaptea si dimineata se va semnala ceata.

Pentru ziua de 2 februarie, prognoza meteorologica prevede ca vremea va continua sa se incalzeasca fata de zilele precedente. Cerul va fi temporar noros. Izolat sunt posibile ploi slabe.Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare, iar la munte va fi tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9 si 13 grade, iar cele minime intre 1 si 5 grade. Pe arii restranse, in zonele joase, noaptea si dimineata se va semnala ceata.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet