Începutul lunii septembrie va aduce vreme mai caldă în Maramureş decât s-a înregistrat la jumătatea lunii august, arată estimările specialiştilor Centrului European pentru prognoze pe medie durată. Astfel, valorile termice vor trece de 30 grade în jumătatea vestică a regiunii în cursul acestei săptămâni.

Până marţi dimineaţă a fost valabilă o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ. Şi Maramureşul s-a aflat pe lista zonelor afectate, unde s-au anunţat cantităţi de apă de 20-30 l/mp, izolat 40 l/mp. După averse, descărcări electrice şi intensificări de vânt, treptat, va veni o ameliorare. Marţi vom avea către 29 grade, iar cerul va deveni din mai mult noros, variabil şi apoi mai mult senin.

Zile foarte călduroase

Regimul termic diurn va fi caracterizat, în primele două zile, de temperaturi medii în jurul a 27 de grade, mai ridicate în vest. Pe 7 septembrie vremea se va încălzi, iar maxima termică va atinge, în medie, 30 de grade, deci maxime de 31-32 grade. Apoi, până la sfârșitul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, temperaturile diurne, mediate pe întreaga regiune, vor scădea ușor de la o zi la alta, spre 24 de grade în data de 18 septembrie. Temperaturile minime, de 13-15 grade între 5 și 14 septembrie, vor marca o ușoară scădere spre finalul celor două săptămâni, astfel încât, pe 18 septembrie, vor fi, în medie, de aproximativ 9-13 grade. Pe 5 septembrie va ploua pe arii extinse, apoi probabilitatea de ploaie va fi redusă și abia după data de 13 septembrie, izolat, se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată.

Mai precis, după maxime de 29 grade marţi, miercuri vom avea până la 32 grade. De altfel, de miercuri până la finalul săptămânii vom avea maxime în acest interval şi cer de la variabil la mai mult senin. Minimele se vor încadra cu precădere în intervalul 13-19 grade. Săptămâna viitoare va aduce mici fluctuaţii, minime medii de 9-13 grade şi maxime până în 27-29 grade. La fel, cerul va fi de la variabil la predominant senin, conform produselor meteo actuale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și