Pe scurt, slovaca a cerut ca un punct să fie al ei doar pentru faptul că arbitra a greşit: aceasta s-a încurcat, după un hawk-eye, crezând că Hsieh fie nu a returnat mingea, fie a făcut-o în out.

Din fericire pentru taiwaneză, supervizorul turneului a intervenit şi a făcut dreptate, astfel că punctul s-a rejucat, cum era firesc. Doar că Cibulkovăi nu i s-a părut deloc normal ce s-a întâmplat, considerând că greşeala arbitrei nu poate fi întoarsă. La conferinţă, deşi a învins categoric, micuţa jucătoare şi-a făcut cunoscut punctul de vedere.

"Este ridicol ce s-a întâmplat pe teren! Nu mi s-a mai întâmplat niciodată în întreaga carieră! Jucătorii se mai plâng, dar niciodată nu mi s-a întâmplat ca arbitrul să-şi schimbe deciziile din cauza asta! Cred că a fost o decizie foarte proastă din partea arbitrului şi a supervizorului. Decizia corectă era să fie menţinută prima decizie! De câte ori s-a întamplat să-şi schimbe deciziile? N-avea niciun motiv să schimbe decizia!", a spus Cibulkova, în conferinţa de presă.

Întrebată dacă nu i s-a părut fair-play ca punctul să se repete, din moment ce adversara nu greşise cu absolut nimic, Cibulkova şi-a menţinut discursul: meritat sau nu, punctul trebuia să fie al ei, aceasta fiind hotărârea iniţială a arbitrei.

"Mi s-a întâmplat şi mie de atâtea ori ca arbitrul să greşească şi să-i fie acordat punctul adversarei. N-am nicio simpatie pentru Hsieh pentru că e doar treaba arbitrului. Şi mie mi s-a întâmplat. N-a fost normal ce au făcut", a mai spus Cibulkova.

Meciul s-a terminat cu 6-4, 6-1 pentru Cibulkova, care în turul următor o va întâlni pe Ostapenko. Letona a trecut cu 7-6(4), 6-0 de Sasnovich.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet