Într-un comunicat, organizatorii Openului Japoniei au precizat: "Ţinând cont de neliniştile suscitate de un al doilea val de infecţie în Japonia şi în străinătate, am ajuns la concluzia dureroasă că trebuie să anulăm turneul". Înainte de decizia finală, organizatorii au analizat diverse variante, precum restrângerea numărului de jucători, înainte de a decide că nu se poate garanta siguranţa participanţilor.

Japonia a fost lovită uşor de pandemia de coronavirus, în raport cu ţările occidentale, raportând peste 900 de decese din cauza Covid-19 şi peste 17.000 de infectări. O creştere a cazurilor pozitive la Tokyo a declanşat teama apariţiei un al doilea val al pandemiei, iar organizatorii nu au vrut să-şi asume riscurile.

Turneul WTA de la Osaka, programat în luna noiembrie, rămâne deocamdată în calendarul revizuit al circuitului feminin de tenis.

Turneele de tenis au fost suspendate începând de la mijlocul lunii martie şi reluarea sezonului ar urma să se producă în data de 3 august la Palermo (WTA), respectiv 14 august, la Washington (ATP).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și