Mai mult, fostul număr unu mondial a ratat și trei mingi de meci în fața lui Donskoi (26 ani), venit din calificări. Federer, care venea după al 18-lea său titlu de Mare Șlem, cucerit la Australian Open, ar fi putut câștiga meciul în tiebreak-ul setului al doilea, iar apoi a condus cu 5-1 în tiebreak-ul setului decisiv.

"Am surprins pe toată lumea. Cred că oricine câștigă împotriva lui Federer se surprinde pe sine", a declarat Donskoi. "Pot spune că e un vis devenit realitate, dar nu-mi place să spune asta, deoarece tot timpul vrem să câștigăm, chiar și dacă e contra lui Roger", a adăugat rusul.

Federer (35 ani), numărul 10 mondial, a ratat astfel șansa de a-și trece în palmares al optulea său titlu la Dubai. A fost pentru a treia oară din 2007 când Federer este învins de un jucător venit din calificări.

"M-am simțit greoi, nu am jucat prea bine. Astfel de meciuri se întâmplă destul de des. Am venit la Dubai foarte devreme, m-am pregătit perfect. Am avut atâtea ocazii ... E incredibil", a reacționat Federer, care a dezmințit orice legătură între eșecul său și accidentarea suferită la picior în timpul finalei turneului de la Melbourne.

În sferturile de finală, Donskoi îl va înfrunta pe francezul Lucas Pouille, numărul 15 ATP, victorios în fața românului Marius Copil, cu 6-1, 6-4.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și