A fost aplaudată din tribune de actori de Oscar, a fost felicitată în culise de ducesa de Cambridge şi a primit insigna rară a unui club exclusivist de tenis. Luni, Simona Halep se întoarce acasă cu cel mai râvnit trofeu din tenisul mondial.

Simona a câştigat cel mai râvnit trofeu din tenis şi odată cu el milioane de inimi. Cotidianul LEquipe a strâns în trei cuvinte gândurile suporterilor din toată lumea "Majestatea sa, Simona!"

Victoria de la Wimbledon i-a deschis Simonei, la 27 de ani, o lume nouă: la finalul meciului a intrat în All England Club, exclusivistul club londonez ce numără exact 565 de membri.

Numele i-a fost bătut pe lista campionilor care au triumfat pe iarba londoneză. Aşteptată ca o regină, Simona a ieşit la balconul arenei şi în uralele fanilor şi a prezentat trofeul.

În drumul ei a fost aplaudată de fostele glorii ale turneului londonez.În culise a aşteptat-o şi Kate Midletone. Simona şi-a îmbrăţişat mama şi mai apoi a făcut o plecăciune în faţa ducesei de Cambridge.

Un moment emoţionant a fost şi întâlnirea cu tatăl ei, după meci. Într-un carusel al emoţiilor, Simona le-a mărturisit jurnaliştilor că i se pare încă un vis ce trăieşte.

” Încă nu m-am relaxat. nu prea realizez ce se intampla dar sunt bucuroasa de felul in care am jucat si reactionat”, a spus Simona Halep.

În tribune Simona Halep nu a dus lipsă de fani. Foştii antrenori au urmărit-o cu sufletul la gură. Actualii au încurajat-o. Mentorul Simonei, Ion Ţiriac, a crezut în puterea singurei jucătoare de tenis din România care a triumfat pe iarba de la Wimbledon.

”Cred că acest triumf va aduce spre tenis alţi 10 mii de copii”, a declarat Ion Țiriac.

”Domnul Ţiriac m-a ajutat încă din 2014, când am vb prima dată cu el. Mi-a spus că am un viitor bun şi dacă muncesc mult şi voi fi profesionistă voi avea şanse mari să câştig pe iarbă. Astăzi a venit la mine şi mi-a spus că indiferent dacă pierd sau câştig nu contează. Să merg înainte. Şi asta am făcut. A venit apoi şi m-a îmbrăţişat ceea ce nu se prea întâmplă”, a spus Simona Halep.

Mari actori americani Catherine Zetta Jones, Michael Douglas, Woody Harrelson sau premierul britanic Theresa May au aplaudat reuşita istorică. Mingea de meci i-a ridicat în picioare pe părinţii Simonei. Antrenorul Daniel Dobre nu şi-a putut stăpâni lacirmile.

Simona Halep pleacă de la Wimbledon cu un trofeu valoros și cu un cec consistent: 2,6 milioane de euro. Premiul o propulsează pe româncă pe locul cinci în topul cîştigurilor din tenisul feminin, cu aproape 30 de milioane de euro. Chiar şi aşa statul englez va opri aproape 45 la sută din valoarea câştigului de la Wimbledon. Dar după ce staful campioaneui noastre îşi poate deduce cheltuielile cu deplasarea şi cazarea la acest turneu.

Succesul Simonei este umbrit de o realitate dureroasă pentru români:

”In tara nu avem teren de iarba dar am avut piosibilitatea sa vin sa ma antrenbez aici mai repede si am inceput sa simt mai bine jocul”, a declarat Simona Halep.

Luni, Simona Halep aduce trofeul acasă, după ce va dansa la Balul Campionilor, învingătorul din finala masculină de la Wimbledon. Simona a urmarit finala din tribunele arenei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și