Halep (22 ani, 7 WTA), a șasea favorită a competiției, a început excelent meciul și a condus cu 5-0 în primul set, pe care și l-a adjudecat cu 6-2, în 30 de minute, după o mică sincopă. Setul secund a început foarte bine, și el, cu un break, dar apoi jocul nu i-a mai ieșit româncei, Bouchard (20 ani, 19 WTA) reușind punct după punct, astfel că și-a trecut în cont setul cu un sec 6-1 (27 minute). În decisiv, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3, când Bouchard a reușit un break (3-4), însă Simona a răspuns imediat, câștigând și ea pe serviciul adversarei (4-4). Halep a reușit să câștige și următoarele două ghemuri și setul cu 6-4.

Simona și-a adjudecat un cec de 104.000 dolari și 215 puncte WTA și va juca în sferturi cu învingătoarea dintre Casey Dellacqua (Australia, 29 ani, 78 WTA) și Lauren Davis (SUA, 20 ani, 66 WTA). Halep a mai întâlnit-o până acum doar pe Davis, pe care a învins-o cu 6-2, 6-0, anul trecut, chiar la Indian Wells, în primul tur.

Halep are șansa să urce două poziții în ierarhia mondială după Indian Wells. Pentru a ajunge pe locul 5 WTA, Simona este în competiție directă cu Jelena Jankovic, locul 8 WTA, și cu Petra Kvitova, locul 9 WTA. Ambele sunt prezente în optimile de finală, sârboaica urmând să joace împotriva Carolinei Wozniacki, în timp ce Kvitova o va înfrunta pe Dominika Cibulkova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet