În primul set, Halep, cu un joc variat și precis s-a distanțat firesc la 5-2, dar sârboaica Ivanovic a continuat să lupte și a revenit neașteptat, egalând situația la 5-5. Ambele jucătoare își câștigă apoi serviciul și primul act ajunge la tie-break. Simona începe prost și este condusă cu 5-2, revine însă și conduce cu 6-5, cu minge de set pe serviciul sârboaicei. Ivanovic nu cedează și obține la rândul ei 2 mingi de set, o concretizează pe a doua la 8-7 și câștigă cu 7-6 setul, care a fost controlat în totalitate până la 5-2 de româncă.

Al doilea set are o desfășurare asemănătoare, Halep se desprinde la 4-1, se ajunge la 5-3, cu românca la serviciu care nu mai ratează această oportunitate și tranșează setul în favoarea ei cu 6-3, dar în același timp o califică pe Serena Williams în semifinale. Ivanovic avea nevoie de o victorie în 2 seturi pentru a se califica în semifinale, în dauna americancei.

Actul final a consemnat echilibrul până la 4-3 în favoarea sârboaicei, care a făcut break și apoi și-a concretizat serviciul, adjudecându-și setul și meciul cu 7-6, 3-6, 6-3.

Pentru calificarea în semifinale, Halep și-a asigurat un cec de 463.000 dolari și 530 puncte WTA.

Simona Halep este a treia româncă care s-a calificat pentru Turneul Campioanelor, după Virginia Ruzici și Irina Spîrlea. În faza semifinalelor, ea o va întâlni sâmbătă pe poloneza Agnieszka Radwanska, locul 2 în Grupa Albă, cu o singură victorie, la jucătoarea cehă Petra Kvitova.

Simona Halep este condusă cu 4-2 de Radwanska la meciurile directe. Cele 2 jucătoare s-au înfruntat de 2 ori pe hard în acest an și scorul este 1-1. Poloneza s-a impus cu 6-3, 6-4 la Indian Wells în semifinale, iar constănțeanca a câștigat cu 7-5, 6-2 la Doha.

În cealaltă semifinală de la Turneul Campioanelor, daneza Caroline Wozniacki va primi replica americancei Serena Williams.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și