În data de 16.05.2019, în jurul orei 06.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, s-au prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră pe sensul de intrare în țară, călătorind pe jos, un cetățean din Kirghistan.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, polițiștii de frontieră au constatat faptul că asupra vizei Schengen, aplicată în documentul de călătorie prezentat de persoana în cauză, s-a acționat mecanic asupra datelor privind emiterea acesteia, fiind falsă parțial, iar datele privind emiterea, valabilitatea, numărul de intrări, precum și perioada de ședere au fost modificate.

În continuarea cercetărilor, s-a stabilit faptul că persoana în cauză este un bărbat, cetăţean din Kirghistan, în vârstă de 31 de ani.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei bărbatului în cauză, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de” fals material în înscrisuri oficiale”, ”uz de fals”, precum și de ”tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 48 și art. 32 din C.P.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet