Potrivit jurnalistului Rares Bogdan, actiunea nu ar avea niciun fel de conotatie politica, ci ar fi fost declansata ca urmare a nivelului ridicat al evaziunii fiscale din judetele respective, scrie ZiarMM.ro.

Sefii ANAF din judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Constanta, Buzau, Dambovita, Giurgiu, Mehedinti, Olt, Dolj, Caras, Timis, Cluj, Maramures, Sibiu, Alba, Ilfov si in doua sectoare din Bucuresti, 1 si 5, vor fi schimbati.

Intr-o interventie la Realitatea TV, realizatorul emisiunii “Jocuri de putere”, Rares Bogdan, a declarat ca actiunea are legatura cu nivelul inca ridicat al evaziunii fiscale din respectivele judete, nefiind vorba de o “epurare politica”, in conditiile in care buna parte din acestia au fost pusi in functii in timpul guvernarii USL.

“Face parte din planul de reorganizare a ANAF-ului. Vine la 60 de zile dupa momentul in care au fost create acele structuri regionale in cadrul Agentiei, care inglobeaza fiecare 4-5 judete. Practic, cred ca aceasta decizie cu privire la schimbarea a 20 dintre sefii ANAF din judete vine, din informatiile pe care le detin, in urma unei analize a incasarilor la 60 de zile de la crearea acestor directii regionale.

Daca ne uitam atenti la judetele unde sefii vor fi schimbati si suprapunem pe incasarile lunare pe care directiile respective le-au avut in ultimele 2 luni, vom vedea ca judetele respective, cu doua exceptii, sunt ultimele la incasari, ultimele 18 din 41. “, a spus Rares Bogdan, la Realitatea TV.

Incepand cu data de 1 octombrie, comisarii Garzii Financiare sunt in perioada de preaviz timp de 30 de zile. La sfarsitul lunii, institutia lor se desfiinteaza. Locul ramas liber din structura Agentiei Nationale de Administrare Fiscala va fi ocupat de Directia Generala Antifrauda Fiscala.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și