„Am vorbit cu cei de la Drumurile Naționale, Regionala Cluj, și pot să vă spun că lucrarea se va finaliza în acest an. La data de 31 mai expiră practic, conform contractului, perioada de finalizare a acestui drum, dar se va cere o prelungire. Prelungirea este motivată prin faptul că, în cursul anului 2013, nu au fost efectuate niciun fel de lucrări și atunci se va încerca recuperarea timpului pierdut. Nu știm cât va fi prelungirea”, a declarat Sebastian Lupuț.

Cât privește parcarea pentru TIR-uri care urmează a fi amplasată în Giulești, în momentul de față CNADNR nu ia în calcul o relocare a acesteia. Motivul este legat de cheltuielile suplimentare care ar fi generate de schimbarea acestui amplasament.

Starea celorlalte tronsoane ale DN 18

Aici trebuie menționat faptul că în Pasul Gutâi se poate circula chiar bine, neexistând decât un singur semafor la coborârea spre Mara. Asfalt este turnat pe întreg drumul de la ieșirea din Baia-Sprie și până în vârful Gutâiului, pe partea de coborâre către Mara mai existând câteva porțiuni mai dificile de străbătut, din cauza denivelărilor din asfalt.

Cât privește singura porțiune de Drum Național 18 care deranjează șoferii maramureșeni, cea care leagă Moiseiul de Suceava, prefectul Lupuț dă asigurări că lucrările vor demara în acest an. „Pe DN 18 Moisei – Prislop lucrările vor demara în acest an și aici vorbim de partea de asfaltare, urmând ca anul viitor să se lucreze la tot ceea ce înseamnă podețe, betoane, șanțuri. Referitor la acest proiect, sunt aproape de finalizare fazele de avizare”, a menționat Lupuț.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și