În cadrul campaniei intitulată „Testăm pentru sănătatea maramureșenilor” vor participa cele trei spitale din Baia Mare, dar și spitalele din Sighet și Vișeu de Sus. „În contextul pandemiei de coronavirus. „Testăm pentru sănătatea maramureșenilor” reprezintă o inițiativă de testare în masă la nivel județean pentru indetificarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, care urmează să se desfășoare până la finalul anului 2020. Prin acest proiect se urmărește în primul rând sprijinirea agenților economici din județ pentru reluarea activității, în special în domeniul HoReCa, grav afectat de pandemie.

Proiectul urmeză să implementat de către Consiliul Județean Maramureș în cooperare cu Direcția de Sănătate Publică Maramureș, Municipiul Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie ,,Dr. Nicolae Rușdea”, Municipiul Sighetu Marmației, Spitalul Municipal Sighetu Marmației, Orașul Vișeu de Sus, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, Spitalul Județean de Urgență ,,Dr. Constantin Opriș Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Administrațiile și instituțiile spitalicești implicate în acest proiect vor semna un acord de cooperare, care va stabili obligațiile fiecărei părți.

Inițiativa urmărește limitarea răspândirii virusului SARS – CoV 2 în rândul populației și asigurarea unei protecții adecvate maramureșenilor în fața acestui inamic invizibil. Beneficiarii proiectului vor fi cetățenii județului Maramureș, în limita unui număr total de 50.000 de persoane care vor solicita, în mod voluntar testarea și care nu se află în categoriile definițiilor de caz”, precizează Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș, într-un comunicat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet