Două locuințe din orașul Caen, din nord-vestul Franței, au fost evacuate de forțele de ordine, miercuri dimineață. Imobilele erau ocupate, în mod abuziv, de 24 de persoane care au fost scoase cu forța din ele.

Printre cei evacuați se aflau și copii. "Este rezultatul unei îndelungate proceduri judiciare", a declarat un oficial al Prefecturii Caen, referindu-se la cele două acțiuni de evacuare de miercuri dimineață.

În primul imobil evacuat, locuiau 20 de persoane, printre care se aflau cel puțin trei copii. Potrivit reprezentanților Prefecturii, "cei mai mulți dintre aceștia erau adolescenți". Evacuarea s-a desfășurat în condiții liniștite, fără rezistența celor evacuați. "Este vorba despre rezidenți străini", a precizat o sursă din prefectură, potrivit reporterntv.ro.

În urma evacuării celui de-al doilea imobil, o familie de români, formată din patru membri, a ajuns din nou în stradă. În opinia unuia dintre locatari, Marcu, dar și a reprezentanților Adunării Generale pentru Combatarea Expulzărilor, "o limită a fost depășită, totul a fost spulberat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și