Azi dimineață, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean V. Y., în vârstă de 33 de ani, la volanul unui autoturism marca Ford, înmatriculat în Lituania.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, cu ajutorul câinelui polițist Nah, specializat în descoperirea produselor din tutun, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului, cantitatea de 540 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Cantitatea de ţigări în valoare de 810 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Ford în valoare de aproximativ 11.250 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea confecționat un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și