Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

În municipiul Baia Mare au fost executate acţiuni pentru combaterea cerşetoriei şi a prostituţiei, sens în care au fost legitimate peste 30 de persoane, 22 dintre acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 9000 de lei.

În contextul derulării activităţilor specifice de prevenire şi combatere a faptelor de comerţ ilicit cu ţigarete provenite din contrabandă, au fost confiscate 123 pachete ţigarete de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cei din Seini, Târgu Lăpuş şi Sighetu Marmaţiei.

Cele mai multe acţiuni au fost derulate de către poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică pe drumurile publice din judeţ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere respectiv viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, traversările neregulamentare sau conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, şi pentru prevenirea producerii unor evenimente grave.

Au fost aplicate aproape 500 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 190 000 lei şi au fost reţinute în vederea suspendării 48 de permise de conducere din care 9 pentru alcool. De asemenea au fost retrase 24 certificate de înmatriculare.

Urmare a prezenţei active a poliţiştilor în trafic, în săptămâna 06-12 februarie nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave pe drumurile publice din judeţul Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet