În data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 09.30, s-a prezentat în P.T.F. Sighetu Marmației, pe sensul de intrare în țară, călătorind cu bicicleta, Mihailo M., cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 56 de ani.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, dupa efectuarea formalitatilor de intrare, poliţiștii de frontieră au oprit persoana în cauză înainte de părăsirea perimetrului punctului de trecerea a frontierei, solicitând autorității vamale efectuarea unui supracontrol, asupra persoanei și bagajelor.

Astfel, în urma controlului suplimentar, au fost descoperite ascunse, în interiorul unor cutii de carton, 908 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 3.000 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar Mihailo M. a fost sancţionat contravenţional de către organele vamale cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Totodată, față de modul în care lucrătorul vamal și-a exercitat atribuțiile de serviciu și considerându-se că prin îndeplinirea în mod defectuos a acestor atribuții a cauzat o vătămare intereselor legitime ale unei persoane juridice, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu.

Cercetările sunt continuare de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au descoperit în apropierea frontierei de stat, două colete care conțineau 1.000 pachete cu țigări de diferite mărci, în valoare de 9.000 lei.

Țigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet