* Ieri, 28 noiembrie a.c., la nivelul S.P.F Sighetu Marmației – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră au oprit pe o stradă secundară de pe raza localității de frontieră Crăciunești, jud. Maramureș, un autoturism marca Ford, cu număr de înmatriculare specific Franței, în care au observat mai multe colete voluminoase.

După oprirea autoturismului, din mașină au ieșit doi bărbați care au încercat să fugă, sărind gardurile din apropiere. Polițiștii de frontieră au reușit să rețină un bărbat, cetățeanul român Ioan G. de 30 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În urma inventarierii coletelor cu ţigări din interiorul autoturismului a rezultat cantitatea de 6.000 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 54.120 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren în valoare de 15.300 lei a fost indisponibilizat, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Vicovu de Sus și Brodina au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete care conțineau 1.380 pachete cu țigări de diferite mărci, în valoare de 14.300 lei.
Țigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și