În data de 21.06.2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, jud. Suceava a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, în jurul orei 17.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră a observat pe direcția localității Brodina un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare care circula cu mare viteză.

Poliţiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri mașina, însă conducătorul auto a ignorat semnalele, continuându-și deplasarea. Echipajul politiei de frontieră a procedat la urmărirea mașinii, iar la scurt timp aceasta a fost descoperită abandonată într-o zonă împădurită din apropiere. Din primele verificări, în mașină, a fost observată o impresionantă cantitate de țigări, de proveniență ucraineană.

În cadrul aceleiași acțiuni, un alt echipaj din cadrul sectorului a observat, în apropierea frontierei de stat, două persoane lângă care se aflau mai multe baxuri cu țigări. În momentul în care acestea i-au observat pe polițiștii de frontieră au abandonat coletele și s-au dispersat înspre localitatea Straja, jud. Suceava.

Pe timpul acțiunii, deoarece cei în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.De asemenea la fața locului au fost descoperite șase colete cu țigări.

În continuarea acțiunii, polițiștii de frontieră au mai descoperit abandonate pe raza localității Ulma, jud. Suceava, alte trei colete cu țigări.

În toate cazurile, țigările au fost ridicate în vederea confiscării și transportate la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 31.560 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 363.400 lei.

În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

În data de 21 iunie a.c., în jurul orei 22.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară cetățeanul ucrainean H.S., în vârstă de 33 de ani, la bordul unui autoturism marca Fiat, înmatriculat în Bulgaria.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pereții laterali și tavanul autoturismului, cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare totală de 3.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet