Azi dimineață, la nivelul Sectorului P.F. Izvoarele Sucevei – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră au observat trei persoane de sex masculin care transportau, de la frontiera de stat către interior, mai multe colete voluminoase.

Polițiștii au acționat pentru reținerea bărbaţilor efectuând somațiile legale prin voce și deoarece persoanele în cauză au abandonat coletele și au fugit în direcții diferite, polițiștii de frontieră au executat trei focuri de avertisment, în plan vertical, conform prevederilor legal în vigoare.

În urma acțiunii, a fost depistat cetăţeanul român H. Andrei, de 21 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, care acuza dureri în zona gambei de la piciorul stâng, precum și la cotul mâinii stângi, în urma unei căzături pe terenul accidentat.

Drept urmare, lucrătorii noștri au solicitat prin numărul unic de urgență 112 o ambulanță care a preluat tânărul, fiind transportat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc pentru investigații medicale.

La fața locului, au fost descoperite 10 baxuri ce conţineau 4.990 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 50.000 lei.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate și autoritățile statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului, totodată fiind întreprinse măsuri de monitorizare a zonei în vederea reținerii și identificării tuturor persoanelor implicate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și