În data de 3 iunie a.c., în jurul orei 14.00, o patrulă a poliției de frontieră de la Sectorul P.F. Poienile de Sub Munte, aflată în serviciul de supraveghere a frontierei de stat, a observat două persoane care se deplasau, într-o zonă muntoasă, către frontiera de stat.

Acestea au trecut ilegal frontiera de stat în Ucraina de unde au preluat două colete voluminoase, după care s-au întors pe teritoriul statului român, deplasându-se către interiorul țării.

În acel moment polițiștii de frontieră au intervenit și au procedat la reținerea celor doi bărbați care au fost identificați ca fiind Adrian D. și Ioan R., în vârstă de 18 și 22 ani, domiciliați pe raza județului Maramureș.

La fața locului au fost descoperite două colete cu țigări, pe care aceștia au încercat să le introducă ilegal în țară. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 890 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 8.100 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

*În cadrul unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, echipaje ale poliției de frontieră de la sectorul PF Sighetu Marmației și Brodina au descoperit și confiscat 9.890 (Sighet – 3.990 pachete, Brodina 5.900 pachete) pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 100.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet