In data de 27.06.a.c, in jurul orei 8.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul sectorului PF Sighetu Marmatiei, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a oprit pentru control pe raza municipiului Sighetu Marmatiei, o autoutilitara marca Nissan.

Autoutilitara, inmatriculata in Romania, era condusa de un cetatean ucrainean, Vasyl Z., de 30 ani, domiciliat in Ucraina.

Existand suspiciuni ca in aceasta s-ar afla produse interzise detinerii, politistii de frontiera au efectuat un control asupra masinii ocazie cu care au descoperit o impresionanta cantitate de tigari si anume 53 de colete.
Barbatul impreuna cu autoturismul a fost dus la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii celor 53 de colete s-a constatat ca este vorba de 26.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, a caror valoare se ridica la suma de 236.000 lei.

Cetateanul ucrainean este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Totodata autoturismul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

*Lucratorii din cadrul aceluiasi sector au mai descoperit la aproximativ 20m de malul raului Tisa 4 colete cu tigari.
Acestea au fost duse la sediul sectorului iar in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 17.800 lei.
In cauza se efectueaza verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

* Tot in data de 27.06.a.c., in jurul orei 10.00, un echipaj al politiei de frontiera de la Sectorul PF Izvoarele Sucevei aflat in misiune a descoperit in apropierea frontierei de stat doua colete care contineau cantitatea de 2.430 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
Tigarile in valoare de 24.300 au fost ridicate in vederea confiscarii iar in continuare se fac verificari pentru identificarea persoanelor implicate.


In data de 27 iunie 2015, in jurul orei 20.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul Sectorului PF Valea Viseului – ITPF Sighetu Marmatiei a observat mai multe persoane care transportau catre interior colete voluminoase.

Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza, moment in care barbatii au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera vecine in vederea luarii masurilor ce se impun.

In zona au fost descoperite 18 colete care contineau cantitatea de 9.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 80.000 lei.
Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare politistii de frontiera fac cercetari pentru identificarea celor implicati in activitatea infractionala.

Tigari descoperite in bagajele unei persoane

Politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali din PTF Halmeu au descoperit, ascunse in bagajele unei persoane, 290 pachete tigari de provenienta ucraineana.

In data de 28 iunie 2015, in jurul orei 3.00, s-a prezentat in PTF Halmeu, jud. Satu Mare, pe sensul de intrare in tara, Simona D. de 36 de ani, domiciliata pe raza judetului Maramures.

Existand suspiciuni ca aceasta transporta tigari de provenienta ucraineana, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra bagajelor personale ale femeii.

Astfel, a fost descoperita, ascunsa in vederea sustragerii de la controlul vamal cantitatea de 290 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 1300 lei.

Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 1.500 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet