La data de 10 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat activităţi de prevenire şi combatere a faptelor de comerţ ilicit cu ţigarete provenite din contrabandă.

Astfel, “a fost depistat un bărbat care deţinea ţigarete nefiscalizate pe care urma să le transporte în municipiul Sighetu Marmaţiei în vederea comercializării. Asupra lui au fost găsite 369 pachete cu ţigări de contrabandă care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au arătat reprezentanţii IPJ Maramureş.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au mai constatat o infracţiune la regimul materiilor explozive precum şi trei contravenţii prevăzute de Legea 12/1990 republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Ei “au găsit şi ridicat în vederea confiscării alte 70 pachete cu ţigări şi 13 pachete cu petarde. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 13 000 de lei. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și