"Fiecare tendință are o mișcare de contracarare", spune Karin Frick, specialist în observarea tendințelor. Mulți orășeni germani redescoperă pofta pentru grădinărit, gătit și față de obiecte artizanale. Tendința retro oferă de asemenea o formă avantajoasă de venit pentru unele persoane.

Agenția Schreibstatt are 61 de oameni care se specializează în redactarea scrisorilor de mână. Thorsten Petzold, om de afaceri care susține că avea un scris teribil de urât precum cel al doctorilor, a înființat compania care se ocupă de redactarea de scrisori, invitații sau felicitări. O scrisoare redactată de mână pe o hârtie de calitate deosebită costă aproximativ 20 de dolari. O invitație costă 5 dolari. Organizatorii de nunți se numără printre clienții acestor tipuri de invitații.

Petzold spune că secretul companiei sale este că scrisorile au devenit o noutate în era e-mailului. Dar fiecare scrisoare este originală, lucru apreciat de foarte mulți clienți.

Anticariatele sunt un alt loc minunat, unde poți atinge mașini de scris pentru redactarea unui roman la care te-ai gândit ani de zile. Avantajul unei mașini de scris față de un laptop conectat la internet este că nu poți amâna redactarea navigând online. Actorul Johnny Depp deține o mașină de scris veche, potrivit unui interviu pe care l-a acordat recent publicației Cinema. "Când călătoresc, am întotdeauna chitara acustică și o mașină de scris din ani `40 în bagajul meu. O folosesc pentru tot ceea ce am de scris", a spus actorul.

Camerele Polaroid sunt și ele în curs de revenire. În 2008 ultima fabrică Polaroid la nivel mondial, aflată la Enschede în Olanda, a fost salvată de la închidere de un grup de entuziaști care au lansat "The Impossible Project".

Fotograful Oliver Blohm spune că filmele Polaroid din ziua de azi sunt realizate folosindu-se substanțe chimice diferite decât în trecut și durează mai mult timp developarea lor. Blohm ține cursuri despre utilizarea aparatelor Polaroid și despre folosirea experimentală a acestei tehnologii. El explică și avantajele fotografiilor realizate pe suport de film. Culorile pe care le vedeți în poze Polaroid sunt aproape unice, afirmă el. Sunt, de asemenea și avantaje financiare. Opt fotografii Polaroid costă aproximativ 25 de dolari și, dacă te gândești la costuri, cei pasionați vor avea o atitudine diferită și vor fi mai atenți atunci când fac fotografii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și