TIR-ul a fost lovit în plin de trenul Regio 4111 Sighetu Marmației - Cluj Napoca. Poliția cercetează circumstanțele în care s-a produs accidentul.

A C T U A L I Z A R E:

Conform declarațiilor unor martori, se pare că TIR-ul a rămas blocat pe trecerea la nivel cu calea ferată, din cauza înălțimii acesteia. Șoferul ar fi sunat la 112 precizând că TIR-ul a rămas blocat pe trecere, însă, din cauza comunicațiilor precare ale CFR, mecanicul nu a putut fi contactat în timp util pentru a afla de situație. Cu toate că mecanicul aflat în locomotiva trăgătoare a trenului a acționat frânarea de urgență, trenul având și o locomotivă împingătoare, nu s-a reușit oprirea în timp util a acestuia pentru a evita producerea accidentului.

La ieșirea din mun. Sighetu Marmației spre satul Tisa, la intersecția DN 18 cu strada Dobăieș există două treceri la nivel cu calea ferată foarte apropiate destul de dificil de abordat, fiind în rampă. Chiar dacă vizibilitatea este bună, mulți șoferi pur și simplu nu opresc pentru a se asigura, cel mult încetinesc. Aceștia nu țin cont de faptul că trenurile în acea zonă circulă cu o viteză de 70 - 80 km/h și că la această viteză un tren pur și simplu nu are cum opri în timp util.

În urmă cu câțiva ani chiar și un polițist și-a pierdut viața intrând cu autoturismul sub tren.

Circulația a fost îngreunată în locul respectiv, trenul înregistrând întârzieri mari, reluându-și cursul doar după ce echipele de intervenție au degajat zona.

Din fericire nu au fost înregistrate victime omenești, ci doar pagube materiale.


ACTUALIZARE IPJ Maramureș

Azi noapte, în jurul orei 00.10, poliţiştii Secţiei 6 Sarasău, au fost sesizaţi despre faptul că în localitatea Tisa la intersecţie cu strada Tepliței a avut loc o tamponare între un tren și o autoutilitară.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că locomotiva trenului care circula din Sighetu Marmației spre Cluj Napoca a surprins și a accidentat un tir ce era încărcat cu material lemnos.

Autoutilitara a fost condusă de un bărbat de 50 de ani, din Alba, care în timp ce a efectuat manevra de mers înapoi, nu s-a asigurat și nici nu a fost îndrumat de o altă persoană, rămânând blocat pe calea ferată.

În urma impactului autotrenul a fost răsturnat în faţa locomotivei şi nu au rezultat victime omenești, ci doar pagube materiale.

Poliţiştii au testat cu aparatul etilotest conducătorul autoutilitarei cât şi cei doi mecanici conductor ai locomotivei, rezultatul fiind 0 pentru toți trei.
În cauză poliţiştii continuă cercetările.

A C T U A L I Z A R E CENTRUL INFOTRAFIC

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că noaptea trecută, pe secția de cale ferată 409, pe raza localității Bocicoiu Mare, județul Maramureș, la o trecere la nivel cu calea ferată, a avut loc o coliziune între un tir (încărcat cu cherestea) și trenul de persoane Regio 4111, ce se deplasa pe relația Sighetu Marmației – Cluj-Napoca.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime. Respectivul tren a fost anulat, iar deplasarea mai multor trenuri a fost afectată – pasagerii sunt transbordați cu mijloace auto puse la dispoziție de către CFR.


Credit foto: FB/Costea Mirela Ana

ACTUALIZARE: FOTO - TIR încărcat cu lemne, lovit în plin de tren în satul Tisa de R 4111 Sighetu M - Cluj Napoca

ACTUALIZARE: FOTO - TIR încărcat cu lemne, lovit în plin de tren în satul Tisa de R 4111 Sighetu M - Cluj Napoca

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și