ActualMM.ro a incercat sa il contacteze telefonic pe Toader Mihali insa acesta nu a raspuns la telefon. Pe pagina de socializare facebook a postat o fotografie cu “Time to say Goodbye” iar la locul de munca a adaugat: “primar pana in 16.02.2014 la Primaria Borsa”.

ACTUALIZARE infomm.ro:

Pe pagina de socializare Facebook a postat o fotografie cu “Time to say Goodbye”. La secţiunea locul de muncă, acesta a adăugat: “primar până în 16.02.2014 la Primăria Borşa”. Viceprimarul oraşului Borşa, Ion Sorin Timiş a confirmat pentru InfoMM.ro demisia primarului Toader Mihali. Acesta susţine că a primit demisia edilului, aseară şi că în cursul acestei dimineţi a înaintat actul la administratorul Primăriei. „Primarul Toader Mihali şi-a prezentat demisia. Acesta mi-a înmânat-o duminică seara şi azi dimineaţă am depus-o la administratorul Primăriei. Urmează ca Prefectura să stabilească dacă vor avea loc alte alegeri şi data în care ar putea avea loc scurtinul electoral”.

Prefectul judeţul Maramureş, Anton Rohian a declarat că demisia primarului Toader Mihali a ajuns şi la Prefectura Maramureş şi că în continuare, este aşteptat referatul prin care secretarul primăriei Borşa să specifice motivul demisiei primarului. „Demisia oricărui primar din Maramureş este constatată printr-un ordin al Prefecturii. Pentru această constatare secretarul primăriei Borşa trebuie să întocmească un referat care să conţină demisia şi motivul legal de încetare a mandatulu. Abia apoi putem vorbi despre stabilirea unei date pentru noi alegeri, ori dacă se poate merge pe varianta unui primar interimar. Cert este că Guvernul va stabili acest lucru şi îl va comunica Prefecturii” a declarat Anton Rohian.

Se pare că primarul oraşului Borşa nu a specificat în demisa sa motivul pentru care a luat această hotărâre. În cererea sa edilul a menţionat „Către Consiliul Local Borşa şi Prefectura Maramureş, subsemnatul Toader Mihali anunţ încetarea mandatului de primar cu data de 16 februarie 2014” urmând apoi semnătura sa, fără a specifica motivul legal al încetării mandatului.

Contactat telefonic, Toader Mihali nu a răspuns.

Toader Mihali a ocupat funcţia de primar la scrutinul electoral din 2012. A fost candidat independent, susţinut de partidul Verde, reuşind să strângă peste 5.000 de voturi. În perioada în care a ocupat funcţia de primar acesta a fost de multe ori implicat în scandaluri. În 2012, Borşa a ieşit din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, astfel că oraşul nu a mai beneficiat de cel mai mare proiect de infrastructura, privind modernizarea reţelelor de apă şi canalizare. Apoi, în 2013, primăria şi-a închis porţile în semn de protest pentru numirea fostului primar Remus Şteţco la şefia spitalului din Borşa. Ultima dată, Toader Mihali a fost aspru criticat pentru că a convocat o şedinţă de consiliu local pe... Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și