Nivelurile și debitele cursurilor de apă din judet au fost în creștere, fără a fi semnalate probleme deosebite. Nu sunt atinse cotele de atenție pe râurile din județ. Gheața este prezentă la malurile râului Vaser. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmttori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.

Stratul de zăpadă măsoară acum 90 cm la Cavnic, 74 cm la Băiuț, 72 cm la Firiza, 69 cm în Pasul Gutâi, 50 cm la Luhei, 38 cm la Ruscova, 36 cm la Coroieni, 32 cm la Vf.Iezer, 30 cm în Baia Borșa, 28 cm pe Valea Vișeului, 25 cm în Poiana Borșa și Leordina, 24 cm la Mara, Valea Vaserului și Răzoare, 23 cm la Bistra și Moisei, 20 cm la Targu Lapus si Grosii Tiblesului, 10 cm la Sighetu Marmatiei sau 8 cm la Ocna Sugatag.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat în această dimineață că la acest moment carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este uscat pe DN1C si E58, umed in Pasul Gutai si Pasul Prislop si partial uscat pe celelalte sectoare. Cerul este acoperit. Vizibilitatea in trafic este buna. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu opt utilaje si au imprastiat 9,5 tone sare si 50 litri clorura de calciu. Toate localitatile din judet sunt alimentate cu energie electrica.

La această oră se înregistrează -1 grad la Targu Lapus si Cavnic, 0 grade la Borsa, 1 grad la Viseu de Sus, 2 grade la Sighetu Marmatiei si Baia Sprie, 3 grade in Baia Mare si Seini sau 4 grade la Ocna Sugatag.

Meteorologii anunță că vremea se va raci astazi in judet, dar ramane calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros. Local la munte si pe arii restranse in rest va ploua slab. In zona montana inalta, precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 11 grade, iar cele minime intre -1 si 2 grade.

Pentru ziua de 5 februarie a.c., prognoza meteorologica prevede ca vremea se mentine calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse va ploua. In zona montana inalta precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 9 grade, iar cele minime intre -1 si 2 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet