Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie sau cu mana apoi ii turnam intr-un bol.
Margarina o punem pe foc cu zaharul si lasam sa se incalzeasca amestecand pana se topeste zaharul.
Turnam margarina calda peste biscuiti, adaugam esenta de vanilie si laptele si omogenizam.
Luam o forma mica de tort (17-20cm) o tapetam pe fund cu hartie de copt si cu o lingura punem compozitia de biscuiti in tava si nivelam.
Dam tava la frigider timp de 2-3 ore sau 30 min la congelator.
Dupa ce a stat sufiecient timp la rece pregatim frisca adica o mixam impreuna cu intaritorul de frisca pana se intareste. Punem jumatate din cantitatea de frisca peste blatul de biscuiti si nivelam cu lingura.
Capsunii ii curatam de codite, ii spalam si ii taiem in doua, apoi asezam jumatatile peste frisca (ideal e sa avem capsuni mari). Peste capsuni punem restul de frisca si nivelam.

Jeleu de capsuni: punem fructele in blender pentru 30 de secunde apoi turnam intr-un vas cu toarta, adaugam zaharul si punem pe foc. Cat este inca rece luam cate lingurite si amestecam intr-un bol cu amidonul. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat si lasam pe foc amestecand, pana se ingroasa.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Din cand in cand amestecam.
Asezam jeleul cu o lingura peste frisca si nivelam frumos.

Dam tava din nou la frigider timp de minim 3 ore.
Scoatem din frigider si indepartam cu grija inelul de la tava de tort apoi tot cu grija indepartam hartia de copt si asezam tortul pe o farfurie. Feliem cu un cutit ud si servim.

Citește și

Comentarii