Cunoscută în prezent sub numele de Villa Antinori, clădirea se află la 5 kilometri de Florența și a fost proprietatea familiei del Giocondo din 1498 până în 1517, în timpul vieții Lisei Gherardini, născută în 1479 și dispărută în 1542.

Identitatea modelului celebrului tablou al maestrului Renașterii italiene nu a fost stabilită niciodată cu certitudine, însă mulți experți apreciază că este un portret al soției lui Francesco del Giocondo, comandat în 1503 de acest negustor de mătase florentin.

Vila a ajuns la sfârșitul secolului al XIX-lea în proprietatea unei bogate familii din domeniul vinului, Antinori, care a păstrat-o câteva decenii. Ea își datorează aspectul actual lucrărilor de renovare realizate la începutul secolului al XX-lea de marchiza Nathalie Antinori.

Proprietatea scoasă la vânzare se compune dintr-o clădire principală, o capelă și alte construcții, unele cu destinație agricolă, precum și din vaste terenuri, printre care o grădină cu lămâi de 3.700 de metri pătrați.

"Prețul vilei depășește 10 milioane de euro", a declarat pentru AFP firma Lionard Luxury Real Estate, căreia i s-a încredințat vânzarea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și