„Persoana care s-a simțit rău a ieșit din mașină împreună cu alți cinci oameni plus personalul medical. Unele dintre persoanele din autospecială au devenit recalcitrante, motiv pentru care echipajul SMURD a solicitat sprijinul Poliției Șisești. În tot acest timp un locuitor al satului Șurdești, având un comportament iresponsabil, a intrat în contact cu oamenii din autospecială, iar la venirea organelor de poliție nu a putut prezenta declarația pe proprie răspundere cu privire la motivul deplasării sale în acea zonă.

În urma anchetei desfasurate de catre Primăria Comunei Sisesti si Postul de Politie Sisesti s-a constatat ca aceasta persoana a intrat in contact cu alte doua familii din satul Surdesti, astfel ca toate cele trei familii au fost plasate in izolare la domiciliu. Ca urmare a acestor fapte s-a luat masura amendarii drastice a acestei persoane de catre Postul de Politie Sisesti.

Dupa ce am fost informat de aceste evenimente am luat masuri de dezinfectare a zonei apelând la serviciile unei firme specializate care a folosit o substanta pe baza de biocid. De asemenea am solicitat urmatoarelor institutii: DSP, ISU si CJSU Maramures, daca vor mai exista astfel de situatii, sa se ia masuri de dezinfectare a zonei sau sa anunte primaria cu privire la existenta unor transporturi speciale care tranziteaza comuna Sisesti pentru a lua masuri in cazul unor incidente”, arată primarul comunei.

Șișeștenilor li se cere ca orice deplasare să se facă numai în cazurile permise de ordonanțele militare și vă aduc la cunoștință că persoanele care nu pot prezenta în momentul deplasării declarația pe proprie răspundere sau adeverința eliberată de angajator, după modelele transmise de autoritati, vor fi aspru sanctionate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și