Este sezonul ciupercilor și tot mai multe persoane ajung la spital după ce sunt intoxicate în urma consumului de ciuperci necomestibile. În cursul săptămânii trecute, șase persoane au ajuns la spital din această cauză, două dintre ele fiind în stare gravă, la Terapie Intensivă.

„Șase persoane au ajuns în cursul săptămânii trcute, după ce weekendul trecut au fost 23 de maramureșeni intoxicați cu ciuperci”, a spus Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Ea a arătat că intoxicația cu ciuperci este o afecțiune gravă, care necesită mult timp pentru refacere, dar și costuri foarte mari.Cele două persoane sunt două femei în vârstă de 66 și respectiv 88 de ani, din Buzești.

Medicii atrag atenția asupra riscului la care se supun persoanele care consumă ciuperci culese din pădure fără să fie cunoscute cu exactitate. Din păcate, nu există metode sigure de verificare a acestora, astfel că ciupercile trebuie culese doar de către cunoscători. De asemenea, sfatul medicilor este ca în cazul în care apar primele simptome ale intoxicației, persoanele în cauză să se prezinte imediat la spital. Există ciuperci otrăvitoare al căror efect se simte după 20-30 de minute, însă există și unele al căror efect apare doar după 24 de ore.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și