Un tată care nu e de acord cu purtarea obligatorie a măştii în şcoli a făcut un scandal monstru în faţa copiilor şi a altor părinţi. La scenă asistă şi fetiţa bărbatului care plânge pentru că nu e primită la ore.

Teoria s-a răspândit ca virusul în mediul online şi are tot mai mulţi adepţi de la oră la oră. Pe grupul de Facebook "Fără botniţă" sunt peste 26.000 de membrii acum. Aseară, erau doar 24 de mii.

Radu, antropolog: Foarte mulţi dintre aceşti oameni nu au încredere în ceea ce li se spune din partea statului, din partea medicilor. În momentul în care nu ai încredere în astfel de surse, atunci îți vei căuta altfel de surse care pot sa fie intuiţiile, părerile celor din jur sau alte teorii.

De exemplu, într-o postare, un utilizator sugerează că în Finlanda se renunţă la purtarea măştii după ce au început îmbolnăviri cu drosophila melanogaster. Acest termen poate părea credibil însă, în realitate, este denumiea unei specii de muscă.

Beatrice Mahler: Atunci când vorbim de orice ţine de domeniul medical, toate ideile şi recomandările medicale sunt bazate pe dovezi ştiinţifice. Cei care nu poartă mască îşi pun în pericol colegii, prietenii şi, în primul rând, familia.

Radu, antropolog: Poate o măsură mai bună ar fi ca aceşti oameni care nu vor să poarte mască sau o consideră un abuz, să fie întrebaţi ce soluţii au ei pentru a preveni răspândirea virusului.

Revolta s-a extins şi în supermarketuri sau mijloace de transport în comun. Oameni din toată ţara se fotografiază fără masca de protecţie, îşi povestesc experienţa şi îndeamnă mai departe să nu se poarte măştile. În plus, se organizează acum pentru a ieşi în stradă, să protesteze. Nu ar fi prima dată.

Fenomenul anti-mască nu e local. În Statele Unite, Rusia şi în mai multe ţări din Europa, oamenii dau foc măştilor în semn de protest.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet