Au ajuns la spital cu ambulantele sau cu mașinile personale. Toti au manifestat stari de rau, dureri de cap si de stomac, varsaturi.

Printre pacienți s-a numărat și o minoră de 14 ani. Toti pacienții au rămas mai bine de 5 ore sub supravegherea medicilor. După cum susține dr Doina Harlisca, medic primar boli infectioase, șef secție, pacienții nu au dorit să rămîn a internați. Aceștia cred ca starea de rau a fost dată de brînză din aperitive.

“Persoanele au ajuns la spital cu ajutorul Ambulanţei şi al maşinilor personale. (…) Acestea acuzau dureri puternice de stomac, aveau greţuri, vărsături, stare de rău şi diaree. Toţii pacienţii au primit îngrijire de specialitate, iar ulterior o parte dintre aceştia au părăsit spitalul în stare bună. Mai avem în supraveghere câteva persoane, dar încă n-am făcut internări şi o să vedem cum evoluează în următoarele ore”, a spus Harlişca.

Situatia a fost raportată conducerii Directiei de Sanatate Publica Maramures. Urmează să se facă analize din probele luate din alimente pentru a se stabili cauza exactă care a dus la îmbolnăvirea participanților la botez urmînd ca în funcție de acestea sa se stabileasca măsurile legale ce se impun.

Proprietarii localului Athos din Baia Mare unde a fost organizat evenimentul, la care au participat peste 50 de persoane, nu au putut fi contactaţi pentru a-şi spune punctul de vedere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet