"Toyota România a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor despre începerea derulării a două campanii de rechemare în service: Toyota Corolla (airbag frontal șofer) și Toyota Proace (infiltrații apă habitaclu)", informează instituția.

În ceea ce privește autoturismele Corolla, este vorba despre 893 vehicule vizate care sunt dotate cu airbag frontal șofer cu o singură treaptă de declanșare.

"Este posibil ca în interiorul capselor pirotehnice ale airbag-urilor, de-a lungul timpului, să poată să pătrundă umiditatea din cauza temperaturilor ridicate la care este supus habitaclul autovehiculului. Acest lucru poate face ca substanțele chimice din interior să se degradeze și capsa pirotehnică să se spargă în cazul unei declanșări a airbag-ului", se arată în notificarea transmisă ANPC.

La Toyota Proace, este posibil ca apa să intre în cabină prin panourile de separare a cabinei de compartimentul motorului.

"În cazul în care se întâmplă acest lucru, apa ar putea ajunge la unele componente electrice, cum ar fi modulul airbag. În această situație există posibilitatea ca modulul airbag să nu funcționeze corespunzător și poate să declanșeze o detonare neașteptată airbag-ului", menționează sursa citată.

Doar 8 mașini Toyota Proace sunt vizate. Campania se desfășoară pe costurile Toyota, iar clienții nu sunt implicați financiar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și