Ieri, 27 august, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe D.N.1C a avut loc un eveniment şi o maşină este răsturnată în şanţ. Deplasaţi de urgenţă la faţa locului, poliţiştii au identificat persoana care a condus autoturismul, un cetăţean italian, în vârstă de 70 de ani. Acesta a declarat că a avut o explozie la cauciuc, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a ajuns în şanţ.

Deoarece emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot ieri, la ora 22.00, poliţiştii din Fărcaşa au fost sesizaţi că un ATV circula haotic pe D.J.193, pe direcţia Ardusat - Baia Mare. Poliţiştii l-au identificat pe şofer la intrare în localitatea Colţirea şi au constatat că este vorba despre un băimărean de 26 de ani. Din verificările efectuate poliţiştii au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul şi vehiculul condus nu este înregistrat sau înmatriculat. De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că băimăreanul avea o concentraţie alcoolică de peste 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Centrul de Permanenţă Medicală Fărcaşa, unde i-au fost recoltate mostre de sânge.

În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Tot cu dosare penale pentru conducere a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice s-au ales încă şase şoferi, cu vârste cuprinse între 23 şi 56 de ani, depistaţi de poliţişti în cadrul acţiunilor organizate în acest weekend pe drumurile publice din judeţ. Toţi riscă să-şi piardă libertatea pe o perioadă cuprinsă între unu şi cinci ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și