Conform informațiilor primite de la reprezentanții CFR aflați la locul accidentului, lucrările de refacere a infrastructurii afectate vor dura minimum trei zile. Până atunci, călătorii care urmează să circule spre și dinspre Dej, vor fi transportați cu mijloace auto. Astfel, călătorii de la trenurile rapide vor fi transportați pe distanța Jibou-Dej și Dej-Jibou. Cei care folosesc trenurile personale vor fi duși cu autobuzele între Jibou-Ileanda și Ileanda-Jibou.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, cele zece vagoane sunt ale trenului marfar 42691 şi sunt încărcate cu sare. Potrivit sursei citate, traficul feroviar este întrerupt. Nu s-au înregistrat victime.

Potrivit unui comunicat de presă al CFR, trenul aparţine operatorului naţional de transport feroviar de marfă şi asigura un transport de sare pe relaţia Dej-Valea lui Mihai. La faţa locului s-au deplasat comisiile de cercetare ale CFR SA, CFR Marfă şi AFER, precum şi echipele de intervenţie din cadrul Regionalei CF Cluj pentru repunerea pe şină a vagoanelor răsturnate. Până la deschiderea liniei şi reluarea traficului feroviar se asigură transbordarea călătorilor, între staţiile Dej şi Jibou, cu mijloace auto puse la dispoziţie de CFR SA şi CFR Călători.

Având în vedere gravitatea accidentului, este greu de crezut că legătura directă dintre Dej – Baia Mare și Dej- Zalău va fi refăcută în cursul zilei de azi. Călătorii care vor să circule astăzi spre Dej ar fi bine să se informeze din timp, să știe care sunt alternativele pe care CFR le are la dispoziție.

Ca urmare a intreruperii traficului feroviar pe sectia Jibou – Letca – Ileanda – Dej Calatori, in cursul noptii de vineri spre sambata, din cauza deraierii unor vagoane de marfa la intrare in statia Letca, calatorii cu destinatiile Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Bucuresti Nord vor circula cu trenurile aflate in circulatie pana la statiile Jibou si respectiv Ileanda, iar pe distanta Jibou – Ileanda si retur se asigura transbordarea cu mijloace auto.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet