"Eu am lăsat să plece acest tren, eu am ridicat discul verde. Era confuzie, trenurile erau în întârziere. (...) Însă nu este doar vina mea, toată lumea îmi pune mie crucea în spate, dar şi eu sunt o victimă", a declarat Vito Piccarreta, şeful Gării din Andria, transmite news.ro.

Parchetul din Trani dă asigurări că va examina totodată cauzele întârzierilor acumulate în modernizarea acestui tronson, în contextul în care erau disponibile fonduri.

Accidentul a avut loc marţi înainte de prânz. Două trenuri care rulau pe aceeaşi linie ferată au intrat în coliziune, între localităţile Corato şi Andria, în regiunea Puglia.

Bilanțul coliziunii celor două trenuri de pasageri din sudul Italiei a ajuns la 27 de morți și 50 de răniți, informează repubblica.it.

Accidentul s-a produs marți pe un segment de cale ferată dintre localitățile Corato și Andria, în apropiere de orașul Bari, pe coasta Mării Adriatice.

Procurorii au deschis o anchetă pentru mai multe fapte de omor calificat.

”Nu cunoașem numprul pasagerilor pentru că nu este vorba despre un tren și nu avem o listă a acestora. Nu suntem siguri că acesta este bilanțul final al tragediei”, a declarat procurorul adjunct Francesco Giannella.

Între timp, polițiștii au găsit o ”cutie neagră” a unuia dintre trenuri, ceea ce va furniza date importante pentru desfășurarea investigației. Pe baza datelor obținute din ”cutia neagră” se va putea determina viteza trenului și mișcările acestuia de dinainte de momentul impactului cu cealaltă garnitură.

Conform imaginilor filmate din aer, cele două trenuri regionale formate din câte patru vagoane fiecare s-au lovit frontal și în ambele părți au fost împrăștiate fragmente, informează Reuters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet