„Datele audio furnizate presei de către serviciul de securitate ucrainean au fost examinate de experţi ai comunităţii de intelligence care au confirmat că este vorba de conversaţii autentice între lideri separatişti cunoscuţi”, a precizat misiunea diplomatică într-un comunicat.

Conform acestui comunicat, teza principală, „bazată pe mai multe elemente”, este că „zborul MH17 a fost probabil doborât de o rachetă sol-aer SA-11 (Buk), lansată de pe teritoriul controlat de separatişti din estul Ucrainei”. Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au publicat joi seară interceptarea a ceea ce a fost prezentată drept o conversaţie între doi lideri rebeli după examinarea locului prăbuşirii.

„Băieţii de la punctul de control Cernuhin au doborât avionul. S-a dezintegrat în aer”, a spus unul dintre ei, Major. „Şi atunci?”, a întrebat celălalt, Grek. „Este un avion civil în proporţie de 100%” (...). „Aţi găsit arme?”. „Nu, nimic, doar elemente civile”.

Această înregistrare a fost precedată de o conversaţie între şeful rebel Igor Bezler, un cetăţean rus care vorbeşte cu colonelul din serviciile secrete ruseşti Vasili Gheranin, ofiţerul său de legătură, potrivit Kievului. „Tocmai am doborât un avion (...) Am plecat să îl căutăm şi să facem fotografii”, a spus Bezler.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!