"Dincolo de prioritățile pe care Parlamentul le-a exercitat în aceste zile (...), prioritatea majoră pentru România este un proiect de buget. Companiile, firmele, cetățenii care sunt implicați în afaceri nu știu cum să-și proiecteze anul 2015 în lipsa bugetului și a informației dacă vor crește sau nu taxele. De aceea, fac un apel la Guvern, pentru că faptul că prim-ministrul nu se află în București nu este o scuză. Ministerele împreună cu Ministerul de Finanțe pot pregăti, pot pune la dispoziția publicului măcar proiectul de buget", a declarat șeful statului la Palatul Cotroceni.

El a cerut "în mod expres ca Guvernul să fie în măsură ca, în cel mai scurt timp, să prezinte proiectul de buget, cu atât mai mult cu cât în spațiul public sunt discuții extrem de consistente legate de creșterea, scăderea taxelor".

"Nimeni nu știe ce se întâmplă. Alocările bugetare pentru investiții, alocările pentru proiecte culturale, alocările pentru proiecte de mediu — sunt lucruri extrem de importante și firmele nu-și pot proiecta anul 2015 fără să aibă o imagine a bugetului României și a Codului fiscal pentru anul 2015. Fac apel la Guvern, inclusiv la viceprim-ministrul Gabriel Oprea, care gestionează în aceste zile problemele curente, așa cum apare în Monitorul Oficial, la accelerarea procesului de pregătire a proiectului de buget pentru 2015 și la punerea cât mai rapidă în dezbatere a acestui proiect", a afirmat președintele Băsescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet