"Nu îmi dau seama ce anchetă se poate face, probabil se anchetează pe regulamentul de ordine interioară", a declarat Băsescu.

"Am fost ministru în 5 guverne şi, spre deosebire de alţi miniştri, am chemat directorii la începutul mandatului şi am spus obiectivele mele: 1996-2000: nu avem bani de autostrăzi, nu avem bani de nu ştiu ce investiţii, pregătiţi proiecte care pot fi finanţate de Banca Mondială de Investiţii. Au trebuit să execute obiectivul politic pe care l-am fixat. Pe cei care au spus că eu nu pot, i-am dat afară. Trebuia să reabilitez drumuri din vremea lui Ceauşescu, să fac patru benzi drumul până la Iaşi, iar cine a crezut că nu se poate, l-am dat afară", a precizat fostul preşedinte.

Întrebat dacă este în regulă ca Procuratura să cenzureze actele Guvernului, Băsescu a spus "categoric, nu. Procurorul general al SUA a avut o altă opinie decât Trump, iar el l-a dat afară imediat".

"Orice om dintr-un minister poate să spună: îmi e silă de preşedinte, de ministru. Poţi să spui orice, frate, dar execuţi, dacă vrei să rămâi. Tu nu îi spui că nu se poate, tu ca funcţionar te pliezi pe obiectivul ministrului, ăsta e modul de funcţionare al unui guvern eficient", a subliniat el.

De asemenea, Traian Băsescu a afirmat că „nu am nimic cu procurorul general, dar l-aş ruga să privească la ce a făcut Merkel când procurorul general a avut altă părere decât ministrul Justiţiei din cabinet, l-a destituit. În general, Parchetele nu sunt responsabile de politica penală, singurul responsabil este Guvernul".

citeste articolul complet pe evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și