”Domnule presedinte, dar oamenii sunt mai importanti decat institutiile. Pentru asta ne alegem conducatorii. Pe cine vedeți în locul lui Kovesi?”, l-a întrebat un cetățean pe fostul șef al statului.

„În acest moment nu există o soluţie mai bună. Din păcate Koveşi a intrat într-un derapaj din care trebuie readusă pe linia corectă specifică magistraţilor. Şi totuşi, vă aduceţi cumva aminte când aţi votat-o pe doamna Koveşi?“, a răspuns Băsescu.

Totodată, fostul președinte a atras atenția asupra faptului că mulţi fac greşeala de a identifica DNA cu şefa innstituţiei, Laura Codruţa Kovesi.

„Haitei propagandei îi spun cert un lucru: Koveşi este departe de a fi întruchiparea corectitudinii şi a cinstei şi, în acest sens, am aflat destule în ultimele luni ale mandatului şi mai ales după ce am plecat de la Cotroceni. Dragi propagandişti ai anilor `50, dacă vreţi să faceţi ceva pentru DNA şi pentru ţară, apăraţi instituţia şi n-o legaţi definitiv de un om trecător. Mă întreb cum aţi mai putea apăra DNA punând semnul egal între Laura Codruţa Koveşi şi DNA dacă într-o zi o veţi vedea la televizor pe Laura Codruţa Koveşi cu cătuşe“, a mai spus Băsescu.

Fostul șef al statului a ținut să-i transmită, tot pe Facebook, ministrului Justiției, Raluca Prună faptul că ”mai devreme sau mai târziu, Koveşi va pleca. DNA-ul va rămâne”.

„Prună, să ştii şi tu, Koveşi nu este = DNA. Ca orice analfabet instituţional cu rădăcini educaţionale consolidate în anii comunismului, şi ministrul Prună confundă persoanele cu instituţiile. Şi atunci nu rămâne decât un lucru simplu: Prună o susţine pe Koveşi, iar eu susţin DNA-ul ca instituţie. Fiecare are abordarea la care îl duce mintea. Dragă Prună, trebuie să înţelegi încă ceva: mai devreme sau mai târziu, Koveşi va pleca. DNA-ul va rămâne. Şi încă ceva : Doamna Koveşi are pasiunea prezenţei la televiziuni, la fel ca politicienii. Şi atunci de ce supărare că este atacată? Un procuror şef, într-o democraţie normală, apare public de două ori pe an“, a mai scris Băsescu pe Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și