"N-aș fi vrut ca, la sfârșitul mandatului meu, stânga să domine toate instituțiile statului și scorul pe care l-ați înregistrat și este meritul dumneavoastră, pentru care vă mulțumesc, scorul din alegeri arată că las moștenire o țară care are opțiuni de dreapta sau de centru-dreapta", a afirmat Băsescu, în discursul rostit la CCR cu ocazia ceremoniei de validare a președintelui ales, Klaus Iohannis.

El i-a spus lui Iohannis că nu-i va fi ușor în mandatul său și că îi va transfera tot ceea ce știe.

"Sigur că nu va fi ușor mandatul dumneavoastră, domnule președinte ales, vă voi transfera tot ceea ce știu, așa cum am stabilit, într-o perioadă de tranziție care începe astăzi și iată o noutate a mandatului de președinte. Îmi aduc aminte, cu domnul președinte Iliescu schimbul s-a făcut pur și simplu. În 15 minute am schimbat locatarul de la Cotroceni, acum, prin organizarea timpurie a alegerilor, avem posibilitatea unei perioade de tranziție în care fiecare consilier, pe domeniul lui, să transfere dosarele, eu însumi voi transfera dosarele importante către domnul președinte Klaus Iohannis", a explicat Băsescu.

El a mulțumit judecătorilor Curții Constituționale, precizând că a lucrat cu aceștia "atât de bine în cei 10 ani".

"Sigur, nu întotdeauna am avut dreptate, dar am recunoscut chiar dacă nu mi-a venit bine și vă doresc tuturor succes în continuare. Eu o să purced la a strânge mâna de la dreapta la stânga, ca să mă apropii simbolic de ușă", a spus, glumind, șeful statului, la finalul discursului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet