Tocmai aceste neajunsuri, dar şi îngustimea străzilor din acest municipiu fac ca administraţia locală să nu poată face transport în comun decât cu microbuze. La ora actuală există două microbuze, cu normă de poluare 0. „În Sighet se lucrează acum la sensuri giratorii, vom avea până la finele anului două parcări publice şi una privată. În plus, montăm obstacole ca să nu mai urce maşinile pe trotuar. Noi nu avem bulevarde ca în Baia Mare, la noi străduţele sunt înguste. Am încercat un proiect pe troleibuze, dar am picat la studiul de trafic. Astfel că transportul în comun în Sighet va fi numai din microbuze. Avem două microbuze, dar noi sperăm să avem şase anul viitor. Plus că mai e o problemă. Autobuzele nu se umplu, iar un microbuz este de patru ori mai economic decât orice autobuz”, a spus Scubli, pentru Glasul Maramureşului.

Primarul oraşului de pe Tisa a adus în discuţie şi autobuzele electrice. Scubli spune că acestea sunt foarte scumpe, undeva către 700.000 euro, iar un set de acumulatori ajunge la 200.000 euro, în condiţiile în care aceştia trebuie schimbaţi la fiecare trei sau patru ani. „Dacă vrei să fii friendly cu mediul, atunci asta implică nişte costuri foarte ridicate pe care nu oricine şi le permite. Trebuie să fii bogată ca administraţie ca să îţi permiţi aşa ceva. Am depus acest proiect la ministerul condus de Sevil Shaiddeh şi aşteptăm să primim finanţarea. Vor fi microbuze cu norma de poluare euro 6”, a concluzionat primarul Sighetului.

Tocmai aceste neajunsuri, dar şi îngustimea străzilor din acest municipiu fac ca administraţia locală să nu poată face transport în comun decât cu microbuze. La ora actuală există două microbuze, cu normă de poluare 0. „În Sighet se lucrează acum la sensuri giratorii, vom avea până la finele anului două parcări publice şi una privată. În plus, montăm obstacole ca să nu mai urce maşinile pe trotuar. Noi nu avem bulevarde ca în Baia Mare, la noi străduţele sunt înguste. Am încercat un proiect pe troleibuze, dar am picat la studiul de trafic. Astfel că transportul în comun în Sighet va fi numai din microbuze. Avem două microbuze, dar noi sperăm să avem şase anul viitor. Plus că mai e o problemă. Autobuzele nu se umplu, iar un microbuz este de patru ori mai economic decât orice autobuz”, a spus Scubli, pentru Glasul Maramureşului. Primarul oraşului de pe Tisa a adus în discuţie şi autobuzele electrice. Scubli spune că acestea sunt foarte scumpe, undeva către 700.000 euro, iar un set de acumulatori ajunge la 200.000 euro, în condiţiile în care aceştia trebuie schimbaţi la fiecare trei sau patru ani. „Dacă vrei să fii friendly cu mediul, atunci asta implică nişte costuri foarte ridicate pe care nu oricine şi le permite. Trebuie să fii bogată ca administraţie ca să îţi permiţi aşa ceva. Am depus acest proiect la ministerul condus de Sevil Shaiddeh şi aşteptăm să primim finanţarea. Vor fi microbuze cu norma de poluare euro 6”, a concluzionat primarul Sighetului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet