Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Maramureș a anunțat că în data de 24 ianuarie, pe DJ 186, in localitatea Bogdan Vodă, a fost identificată o autoutilitară ce transporta un număr de 24 capete porci, fără documente care să ateste proveniența, proprietatea și starea de sănătate a acestora, niciunul dintre animale nefiind identificat cu mijloacele legale (crotalie).

„În data de 25 ianuarie o echipă a Direcției Sanitare veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș, sprijiniți de Poliția Dragomirești și Primărie, a procedat la eutanasierea acestora și ecarisarea cadavrelor (ingropare și dezinfecție) in gospoddria persoanei ce a efectuat transportul.
Persoana ce a efectuat transportul pe lăngă faptul că i-au fost ucise animalele va fi sancționat contravențional.La soluționarea acestui eveniment, au conlucrat in mod eficient personalul IPJ Maramureș, D.S.V.S.A. Maramureș și administrația locală. Avertizăm pe această cale pe toți cei ce nu ințeleg să respecte regulile de comercializare și circulația animalelor pe teritoriul național”, a precizat Vasile Pop, directorul adjunct al DSVSA Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și