,,Tratamentul cu toxina botulinică reprezintă una din cele mai moderne abordări ale spasticității apărute în urma leziunilor la nivelul neuronilor motori centrali (accidente vasculare cerebrale, traumatisme, tumori cerebrale, scleroză multiplă, afecțiuni ale măduvei spinării, boli neurodegenerative). Se vor folosi reperele anatomice și ghidajul ecografic . Post injectare, pacienții vor continua tratamentul spasticității cu celelalte mijloace disponibile la nivelul secției( kinetoterapie, electroterapie) . Evaluarea ulterioară, în punctul doi al tratamentului, se va face obligatoriu la trei luni,, a declarat Șeful secției, medicul primar Sorina Sabo.

Procedura medicală inovatoare este decontată de CAS Maramureș, pentru injectarea la nivelul membrului superior, iar pacienții vor fi evaluați periodic deoarece efectul nu este imediat, ci se instalează în timp.

,, Suntem preocupați să aducem tratamente noi, inovative, care să vină în sprijinul pacienților și, de asemenea, facem eforturi pentru a moderniza infrastructura spitalului și pentru a achiziționa aparatură de ultimă generație, astfel încât pacienții să aibă acces la servicii medicale complexe, la standarde europene,, a afirmat managerul Spitalului Județean de Urgență, Alexandru Oros.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet