Scumpirile la energie te-au facut sa iei in serios importanța izolării termice a podului casei? Nu ești singurul! Tot mai mulți proprietari de locuințe iau cu asalt magazinele specializate sau companiile care oferă astfel de servicii. Ar trebui și tu să angajezi un profesionist? Iată părerea noastră:

Mansarda sau podul trebuie izolate! Ar trebui să fac totul pe cont propriu sau trebuie să angajez un profesionist?

Instalarea izolației la mansardă nu este cea mai dificilă sarcină de îmbunătățire a eficienței și confortului locuinței deținute, mai ales dacă instalați izolație într-un spațiu deschis (precum un pod gol, necirculat). Dar dacă sperați să utilizați izolație suflată sau pulverizată, este adesea necesar ajutorul unui profesionist. Acest lucru se datorează în parte pentru că aceste mașini necesită o anumită abilitate pentru a opera - mai mult decât atât, materia primă de calitate - precum fibra de lemn STEICO sau celuloza nu este disponibilă oriunde. În plus, profesioniștii în izolație știu să acopere spațiile minuscule, ceea ce este unul dintre beneficiile mai mari ale acestor tipuri de izolații.

Important de știut! Orice lucrare de izolație a mansardelor care are de-a face cu mucegai sau azbest ar trebui să fie întotdeauna gestionată de un profesionist. Acestea sunt substanțe nocive care trebuie eliminate într-un anumit mod pentru a vă proteja pe dumneavoastră și familia dumneavoastră de vătămări.

Așadar, nu totul se rezumă la economiile de bani, ci și la eficiență și siguranță.

Desigur, o modalitate de a vă asigura că obțineți cele mai bune prețuri posibile (ca manoperă) este să faceți singur treaba. Deși anumite lucrări de izolare pot fi de bricolaj, merită să luați în considerare câteva lucruri înainte de a începe să cumpărați izolația pentru pod ori mansardă.

protectie steico

1. Siguranță – Dacă izolați o zonă din partea superioară a casei, cum ar fi podul, trebuie să vă luați în considerare siguranța proprie. Este posibil să nu vă gândiți inițial la dificultatea de a vă echilibra în timp ce încercați să instalați izolație (ori la alte obstacole) decât după ce vă veți găsi într-o situație precară. Într-un alt scenariu, s-ar putea să nu fiți echipat pentru a vă ocupa de o problemă cu azbest (precum plăcile vechi de eternită), iar sănătatea proprie ar putea depăși costul pentru îndepărtarea acestor învelitori. Din motive de siguranță, costul suplimentar al unui profesionist poate merita.

2. Experiență – Trebuie să luați în considerare complexitatea proiectului și propria experiență cu munca de bricolaj înainte de a porni într-o călătorie proprie de izolație. Știți cum să izolați în jurul unui horn? Știai că era un lucru pe care trebuia să-l faci? Dacă nu ești sigur de ceea ce faci, ai putea cauza mai multe probleme decât vei remedia și mai mult decât atât, să îți pui familia în pericol.

3. Mizerie – Acest lucru poate părea banal la prima vedere, dar instalarea izolației poate fi o treabă dezordonată și murdară. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu știți cum să vă pregătiți corespunzător pentru muncă. Nu vrei să ajungi la jumătatea postului și să realizezi că ai un al doilea loc de muncă: nevoia pentru o curățare masivă.

4. Alte probleme – Nimeni nu dorește să angajeze pe cineva pentru îndepărtarea și instalarea izolației și apoi acea persoană să le spună că a găsit mucegai sub izolația veche sau un acoperiș deteriorat sau că trebuie să scape mai întâi de rozătoarele din pod. Cu toate acestea, este mai bine ca un profesionist să identifice aceste probleme devreme, astfel încât să le puteți rezolva rapid. Dacă mergeți pe calea muncii individuale, este posibil să ratați aceste probleme și să vă confruntați cu probleme mai mari în viitor.

Cere acum consultanță gratuită prin specialiștii Izolații Naturale și află totul despre izolarea cu fibre de lemn ori celuloză reciclată a podului.. Ai 30 de ani garanție pentru celuloza/fibra de lemn și manoperă la Izolații Naturale. Bucură-te de veri mai răcoroase și ierni mai prietenoase!

lana de lemn steico

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și