În data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea, aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat, pe direcția localității Bercu, trei persoane ascunse într-un lan de porumb.

Imediat, la nivelul sectorului a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale, iar în jurul orei 22.30, polițiștii de frontieră au reținut două persoane care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zona de frontieră. Ulterior, a fost depistată și cea de-a treia persoană care se ascundea în vegetația din zonă. Cei trei au fost conduși la sediul instituției, pentru cercetări.

Din primele verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni georgieni, cu vârste cuprinse între 30 și 44 de ani, iar asupra lor au fost găsite două pașapoarte electronice și trei permise de conducere letoniene, toate fiind false.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fals, uz de fals și fals privind identitatea, iar la final vor fi dispuse măsurile legale ce se impun. Persoanele au fost predate Biroului pentru Imigrări Satu Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și