Europa are alocate 14 locuri (cu Danemarca inclusă, fiind deținătoarea titlului mondial). La ediția din 2019, Europa a avut 13 reprezentante, în 2017 – 14 reprezentante, iar în 2015 – chiar 15 reprezentante. Față de cele 14 locuri, EHF mai poate spera la două locuri în urma unor wildcard-uri. Unul dintre acestea devine disponibil dacă Australia sau Noua Zeelandă nu ocupă un loc în Top 5 la Campionatul Asiei.

Pentru a ajunge în Egipt, naționala României are de parcurs trei etape de calificare.

Etapa 1: turneu în Italia cu Georgia, Kosovo și țara gazdă (10-12 ianuarie). Merge mai departe doar dacă va câștiga grupa.

Etapa a 2-a: va disputa un play-off în 15-19 aprilie cu o naționalã de la Euro care nu va participa la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice (Norvegia, Franța, Spania, Croația, Germania, Suedia sunt deja calificate; alte două națiuni vor ajunge acolo după Euro 2020)

Etapa a 3-a: un play-off cu o națională situată în afara Top 4 la Euro 2020


Deocamdată, Rareș Fortuneanu & Co încearcă să câștige grupa din Italia. În lot au apărut și două noutăți, Javier Humet și Alexandru Asoltanei, care i-au înlocuit pe Marius Sadoveac și Nicușor Negru, ambii accidentați.

Pentru turneul din Italia, antrenorul echipei noastre a reținut în lotul mare și trei sportivi de la CS Minaur Baia Mare, care au participat și la Trofeul Carpați, disputat în București, între Crăciun și Anul Nou. Astfel, Călin Căbuț, Tudor Botea și Andrei Buzle vor încerca să ajute echipa națională pentru a putea trece de acest prim pas.

Inițial, la lot fusese convocat și Alexandru Csepreghi, doar că acesta are probleme de ordin medical și n-a putut onora convocarea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și