„Am pierdut trei dintre cetățenii noștri la spital. În acest stadiu, 37 de persoane au decedat în acest atac terorist”, a declarat el, precizând că „cel puțin una dintre victime” este autorul atentatului.

Alți 71 de răniți se aflau luni în spital, a indicat ministrul turc, citat de presa locală.

„Denunț în cel mai ferm mod cu putință acest atentat laș care a vizat civili nevinovați, condamn această mentalitate teroristă”, a mai declarat ministrul.

Potrivit datelor preliminare, o mașină-capcană a fost propulsată într-un autobuz municipal într-un cartier extrem de frecventat, Kizilay, unde se află numeroase magazine și un important nod al transportului în comun din capitala turcă, la ora locală 18:45 (16:45 GMT).

Atacul nu a fost încă revendicat, dar modul de operare este similar celui comis la 17 februarie, în același cartier, când a fost vizat un autobuz ce transporta personal militar și a făcut 29 de morți.

Precedentul atac a fost revendicat de Șoimii libertății din Kurdistan (TAK), o facțiune disidentă a rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care este inclusă pe lista cu organizații teroriste de către SUA și UE.

Presa turcă a acuzat luni dimineață PKK de a fi responsabil de atacul de duminică din cartierul Kizilay, în timp ce lupte intense se duc între mișcarea kurdă armată și forțele de securitate turce în sud-estul Turciei, locuit majoritar de etnici kurzi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet